8 snabba tips om bloggande


Dare to try quote CC BY SAVar ska jag börja?

1. Skapa ca 5 kategorier med namn som stämmer överens med de ämnen du vill skriva om. Det ger dig en (bred) ram att hålla dig dig till och börja samla idéer inom.

2. Sammanställ länkar till bloggar och artiklar du gillar och som dina kunder också kan ha nytta av. Detta kallas content curation och är ett utmärkt sätt att skapa innehåll och värde på sin blogg.

 

Hur hittar jag läsare?

3. Du är väl synlig i alla relevanta sociala medier? Bra! Då kan du söka upp personer med liknande intressen och börja interagera med dem. Deras nätverk kan bli dina läsare och bredare nätverk ökar dessutom chansen till länkar.

4. Uthållighet är din bästa vän. Skriv, dela, skriv, dela (repetera).

5. Be vänner, bekanta och kontakter att läsa och komma med feedback. Uppmuntra dem till att dela artiklarna om de gillar dem 🙂

 

Vid tidsbrist och idétorka

6. Gör en lista på titlar som du kan plocka av när inspirationen tryter. Det gör också att det går snabbare att komma igång!

7. Skapa en blogg-serie med ett återkommande ämne. Det hjälper dig att hålla styr på vad du ska skriva om, och det hjälper läsarna veta vad de ska förvänta sig.

8. Re-posting betyder att du delar en äldre bloggpost igen. Det här är bra eftersom det både sparar dig tid och ger nya människor chans att upptäckta det du skrivit.


Om Linn

Linn Lindström har arbetat med marknadsföring online sedan 2008 och alltid haft en passion för kommunikation. Hon har erfarenhet av såväl globala företag som startups och är certifierad projektledare.