Vad är kommentarsspam


Stop spam CC-BY-SA

Original photo by Zigazou76 on Flickr Edits by me

Kommentarsspam är big business och som sajtägare kan man bli lite trött på att radera kommentarer som inte har något med sajten att göra. Man kan också känna sig frestad att släppa igenom kommentarsspam eftersom det ser bra ut med kommentarer på det man skrivit.

Men som namnet antyder är kommentarsspam inte direkt något man vill förknippa med sin sajt. Börja med att installera Akismet på din WordPress-sajt. Det plug-in:et tar hand om de flesta spamkommentarerna. Men för de som slinker igenom, hur vet man vad som är spam och inte om man är helt ny som t.ex.bloggare?

 

  • Skriver du på svenska och kommentaren är på annat språk? Då är det säkerligen spam.

 

  • Innehåller kommentaren en länk till en annan sajt är det antagligen spam.
    Dock KAN det vara relevant för dig att släppa igenom kommentaren i vissa fall, men i 99,9% av fallen är det inte det.

 

  • Är kommentaren från ”cheap car insurance” eller ”great rolex watches” med mailadress skdjrj@gmail.com = SPAM

 

  • Lyder kommentaren ”what a great post, Thank you!” men med en avsändare som liknar den nämnd ovan = SPAM
    Samma sak gäller kommentarer i stil med ”tur att jag hittade din blogg, det löste verkligen mitt problem” och ”what a great summary, thanks for sharing your expertise”

 

Enligt min åsikt är den smartaste kommentarsspammaren den sistnämnda. För vem vill inte godkänna en kommentar som berömmer en! Det är också en av anledningarna till att kommentarsspam fortfarande används 🙂

 

Det här är inlägg 5/100 i #blogg100


Om Linn

Linn Lindström har arbetat med marknadsföring online sedan 2008 och alltid haft en passion för kommunikation. Hon har erfarenhet av såväl globala företag som startups och är certifierad projektledare.