Vad du kan lära dig av en naprapat


Naprapat Fredrik Jensen i Lund tipsar i sina Youtube-filmer

Jag vill hävda att internet är bra till allt (med det inte sagt att det alltid är bra)! Så när jag vaknade med ryggskott igår morse var det internet jag frågade om råd. Döm om min förvåning när den för mig välkända Joakim Jardenberg hade förstaplatsen på google. För nästan två år sen hade han nämligen skrivit om naprapaten Fredrik Jensen, och delat densammes youtube-film om att bota ryggskott.

Jag skriver om samma sak nu för att jag tror det finns en del saker för (små)företag att fundera över och hämta inspiration från:
 

Fredrik besitter expertkunskap, och han delar med sig till dig och mig
Överväg vilken kunskap du har, som andra kan ha nytta av. Det handlar inte om att ”ge bort gratis” utan att bygga ditt varumärke och trovärdigheten för ditt företag. Fredrik väljer att göra det via Youtube-filmer, jag väljer att göra det genom den här bloggen. Hur väljer du att dela med dig?

Fredrik filmar sig själv och lägger själv upp filmen på Youtube
Det är lätt att hänga upp sig på att det måste vara perfekt. Men faktum är att det är trevligt när saker är perfekt, men det är inte avgörande. Därmed inte sagt att du ska strunta helt i kvaliteten! Men tycker du t.ex. att sakerna jag skriver är vettiga? Bra! För de är inte perfekta. Inte heller bilden här ovan som jag dessutom delat på Instagram, Facebook och Twitter.

Filmen har idag nästan 165 000 visningar
Filmen har funnits på Youtube sedan 2010, så den har haft tid på sig att samla visningar. Men visningar kommer inte av sig självt och siffran är imponerande! Visningarna i sig betyder ingenting, men man kan förmoda att Fredrik hjälpt rätt många med sin video, och många av dem minns honom nog. Dessutom har ju åtminstone jag och Jocke bloggat om honom 😉

Filmen har drygt 100 kommentarer, bl.a. flera frågor som Fredrik besvarat
Försäljning handlar ytterst om relationer, och relationer kan man skapa via nätet också. Det utgår från samma bas-regler som relationer i verkliga livet: se mig, hör mig och respektera mig. Fredrik ser, lyssnar på och respekterar sina tittare genom att svara på tilltal – en mycket bra början på en relation!

Fredrik arbetar på Rygg & Idrottskliniken i Lund
Geografi hindrar alltå Fredrik från att slå mynt av alla personer som ser hans film. Men det är inte heller det som är hans mål. Hans mål är att hjälp fler människor må bra! Som en bonus bygger han upp ett förtroende som gör att vi vet vart vi vänder oss om vi råkar få ont i ryggen när vi är i Lund.

 
Passa gärna på att läsa hela Jockes inlägg om ryggskott och marknadsföring.

 


Om Linn

Linn Lindström har arbetat med marknadsföring online sedan 2008 och alltid haft en passion för kommunikation. Hon har erfarenhet av såväl globala företag som startups och är certifierad projektledare.