Ska du bara se en video om SEO i år, se den här 1


Lunch and Learn om sökmotoroptimeringI februari var SEO-experten Christian Rudolf hos Kntnt i Göteborg och pratade om sökmotoroptimering och användare på en av deras frukostseminarier. Jag tycker att du ska investera en timme i att lyssna på vad han hade att säga.

Christian har en gedigen bakgrund inom SEO och har arbetat med på såväl praktisk som strategisk nivå med bland annat spelbolag (en bransch som är extremt konkurrensutsatt inom sökmotor-branschen) och han är expert på sökmotoroptimeringens ”heliga graal” – att bygga länkar. Om du kan lite om SEO kommer du få ut massor av den här föreläsningen, och om du är helt ny har du här en föreläsning att starta ifrån.

Bland annat går videon igenom var SEO passar in i säljtunneln (eller kundresan, om ditt företag är kundfokuserat), hur du skriver bra titlar och descriptions för ditt innehåll samt hur du tar reda på vilka frågor du ska besvara för att driva trafik till din webbsajt.

Christian bjuder även på sin definition av SEO. Han menar att det innehåller fyra delar: content (primärt text); teknik och infrastruktur (t.ex. CMS och intern länkstruktur); länkar (vilka andra sajter tipsar om er sajt); användare (Google fokuserar uteslutande på vad användaren vill ha).

Ska du bara se en video om SEO i år så tycker jag att du ska se den här (för då kommer du vilja se fler 😉 )

Är du nyfiken på Christian Rudolf och vill ha mer av hans kunskap, kolla på hans SEO-sajt Topdog.nu!

Har du allmänna frågor om SEO eller vill ha hjälp att komma igång är du naturligtvis välkommen att höra av dig till mig på linn@digitalheart.se.


Om Linn

Linn Lindström har arbetat med marknadsföring online sedan 2008 och alltid haft en passion för kommunikation. Hon har erfarenhet av såväl globala företag som startups och är certifierad projektledare.